Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

21 Ocak 2012 Cumartesi

Kalpli taç

Küçük kızım bir süre önce çok severek aldırdığı tacı, çiçeklerinin kırılmasından dolayı artık takamaz olmuştu. Kendi deyimiyle tacın telleri kafasının üst tarafındaki küçük beyincikleri sıkıştırdığı için acıtıyormuş. Ama yinede bir türlü vedalaşıp atamıyordu. Bende ablasına yaptığım saçbandından esinlenerek ilk önce tacın etrafını tığ ile ördüm sonrada üzerine kalp yaptım. Böylece küçük beyincikleri sıkışmaktan kurtardık ve fındık kurdumda tekrardan sevgili tacına zevkle takabiliyor










20 Ocak 2012 Cuma

Zpagetti yününden çok amaçlı şal.

Büyük kızım modayı yakından takip etmesini sever. Aynı zamanda herkesden farklı olmak istediği için modada olan iki farklı şeyi birleştirip değişik birsey çıkarmaya çalışır (daha doğrusu benden ister). Şu sıralar Belçika da bu Zpagetti yünü çok meşhur, ama genellekli bundan çanta, sepet veya puf yaparlar. Yuvarlak örülmüş şallar da çok moda olduğu için kızımın aklına bu ikisini birleştirip Zpagettiden yuvarlak şal, biraz da işi abartıp bu şalı aynı zamanda ince bluz üzerine giyilecek boyundan bağlamalı veya straplez kazak ve hatta kıvırıp boyunluk olarak giyebileceği bir şey tasarladı. Bunu yapmasıda tabiki bana kaldı. Örneksiz düz trabzan örülmesinin daha güzel duracağına karar verdik, bende hafif hoşluk katsın diye trabzanları sadece arkadan batırarak yaptım. Böylece her sıra yatay bir çizgi ile ayrılmış oldu. Birde kalp motifi olan bir bant yaptım kazak halindeyken boyundan bağlamak için, şal veya boyunluk olarak kullandığında broş niyetine veya saç bandı olarak da kullanabilir isterse.










Malzeme:
Zpagetti yünü
12 numaralı tığ




Yapılışı:
Şal: 60 zincir ile başlayıp, sık iğne ile iki ucu birbirine ekledim. İkinci sıradan itibaren trabzanları sadece önceki ilmeğin arkasına batırarak yaptım. 9 sıra yüksekliğinde ördüm. 

Kalp motifli band: 40 zincir çekip üzerine bir sıra sık iğne geçtim. Kalbi için 5 zincir çektim ve 5 sıra sık iğne geçerek kare şekline getirdim. *Karenin son köşesinden 3üncü deliğe batırarak(karenin bir bacağının tam ortasına) 7 trabzan yapıp diğer köşedeki son ilmeğe sık iğne yaparak bitirdim.* Öbür taraf için ** arasındaki işlemi tekrarladım ve kalp şekline getirdim.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...