Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

11 Ağustos 2013 Pazar

Taze meyveli şekerler.

Fındıkkurdumun 'okul ne zaman başlıcak, ben çok sıkıldım' krizi tuttuğu için yeni bir uğraş arıyorduk ki ...
Arkadaşından müthiş bir fikir geldi, 'kendi bayram şekerimizi kendimiz yapalım' projesi.
Hemen kolları sıvayıp başladık, bir parti yumuşak şeker ve bir parti sopalı şeker yaptık. Sonuçlar çok hoşuma gitti, resimlerini çekip bloguma koymaya karar verdim. Fakat fotoğraf makinamın pilini değiştirmem gerekti. Pili bulup, takıp, döndüğümde resimini çekebileceğim yumuşak şeker kalmadığını fark ettim. Sopalı şekerleri resimlerini çekecek kadar bir süre koruya bildim, sonra onlar da yok oldu :)

 




Sopalı şeker

12 adet sopalı şeker için gerekli malzeme

200 gr çilek
200 gr pudra şekeri
150 ml su
1 yemek kaşığı sıvı glükoz
12 çubuk

Yapılış

Çilekleri yıkayıp, ezerek püre haline getirdikten sonra pudra şekeri, su ve glükoz ile birlikte kaynattık. 
155 dereceye çıkana kadar kaynattık (ben şekerderecesi kullandım ama çaykaşığı ile karışımdan bir damla soğuk suya damlatığınızda, hemen sertleşip dibine çökerse de yeterli olabilir). Tencereyi anında soğutmak için soğuk su dolu bir kaba oturttuk. Kaynaması durunca buz kalıbının içine döküp, kalıbımızın üstünü folyo ile örttük (çubuklarımız devrilmesin diye yaptık, ama bazıları yinede biraz yatık olmuş) her birine bir çubuk yerleştirip sertleşmesi için buzdolabına koyduk. Bir saat sonra yenmeye hazırdılar. 

Bunlar bizim şekerler değil ama görüntü olarak bir fikir versin diye benzerinin netten resmini yükledim


Yumuşak meyveli şekerler

25 adet şeker için gerekli malzeme

400 gr meyve (biz 200 böğürtlen kullandık)
100 gr toz şeker
5 gr agar-agar

Yapılış

Meyveleri ezip püre haline getirdikten sonra, şeker ile birlikte kaynattık. Agar-agarı ilave edip 10 saniye daha kaynattıktan sonra yağlanmış tepsiye döktük ve buzdolabında sertleşmeye bıraktık. 1 saat sonra çıkarıp kesme tahtasının üstüne tepsiyi ters çevirdik. Kalıbı kare kare kestik ve her bir kareyi toz şekere batırdık. Yapması 1,5 saat yemesi 2 dakika sürdü. Sadece bir karenin bir ucundan tadına bakabildiğim kadarı ile gayet lezetli olmuştu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...