Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

9 Şubat 2012 Perşembe

atkısı kendinden bere

Fındıkkurdum atkısı ve beresini bir arada kullanmayı bir türlü başaramıyor. Okula yollarken özenle taktığım bere ve atkıdan genellikle sadece bir tanesi geri dönüyor, öbürüde nedense asla geri bulunamıyor. Dün gece artık yeter dedim ve kızıma beresini taktığında atkısını okulda unutamayacağı birşey örmeye karar verdim. Kendisinin çok hoşuna gitti. Yarın ilk defa okula giderken takacak, merak ediyorum bu sefer tek parça olduğuna göre eve geri dönebilecek mi, yoksa bu seferde hem bereden hem atkıdan mı olacağız.













Yapılış

1. sıra: bir zincir çektim  ve bu zincirin içini 5 trabzanla doldurdum sık iğne ilk trabzana bağladım ve yuvarlak hale getirdim
2. sıra: her deliğe iki trabzan yaparak ilmek sayısını 10 çıkardım
3.-22. sıra: her deliğe bir trabzan yaparak yuvarlağı genişletmeden atkının boyunu uzattım
23. sıra: bir deliğe cift trabzan sonraki 2 deliğe tek trabzan sonra bunu tekrarlayarak turu tamamladım
24.-27. sıra: her deliğe bir trabzan
gerisi hep bir sıra 1 deliğe cift trabzan, 2 deliğe tek trabzan sonraki 3 sıra her deliğe bir trabzan diye kafasının ölçüsüne gelene kadar devam ettirdim.
Ölçü tamamlanınca iki sırada sık iğne yaptım.
Atkının uç kısmı biraz süslü olsun diye ponpon koydum tam ortasına da iki tane küçük kedi zillerinden koydum. 
Trabzandan sık iğneye geçen yerde delikler oluştu orayada eğer yarın kaybetmeden getirirse pembe bir kelebek örüp kurdelanın üstüne dikip geçirmeyi düşünüyorum.

Ev yapımı zpagetti yünü

Daha önce de bahsettiğim gibi burada zpagetti yünü çok moda. Ve her moda olan şey gibi onlarda çok pahalı. (Gerçi burada yünler genel anlamda zaten pahalı, sırf bu yüzden kedi beslemekle hata mı ediyorum acaba koyun mu besleseydim diye düşünmeye başladım.) 
Bu zpagetti yünleri fabrikada artık penye kumaşından yapılıyor, geniş parçalar kullanıldığı içinde ağır oluyor. Kızım kendisine yaptığım şalı çok severek birkaç gün taktıktan sonra, ağırlığından şikayet etmeye başladı derken şal tamamen ortadan kayboldu. Bunun üzerine hem ucuz, hem hafifini nereden bulurum diye düşünürken aklıma eski tişört veya atletlerden kendim yapabileceğim geldi. 
Hemen birkaç tane eski atlet buldum ve bunları koltuk altından kesip yaka ve kol kısmını başka bir projede buluşmak üzere hobi kutuma yerleştirip, koltuk altından etek kısmına kadar olan parçayı yuvarlak şekilde dilim dilim kesip bir birine aşağıda görüldüğü şekilde bağladım. İlk denemem beyaz atlet ile ama bunu eskiyen, yıpranan bütün tişörtlerle yapmayı düşünüyorum böylece renk renk yünüm olur, bende tekrar bol bol örebilirim.









8 Şubat 2012 Çarşamba

Mutfak için şirin organizer

Bu da başka bir geri dönüşüm projesi. Gerekli malzemeler eski pano, bir kaç boş süt kutusu, tahta tutkalı, nişasta. Birde tuvalet kağıdı ama onun yenisini kullanırsanız daha faydalı olur galiba :) .

Bunu anneme yaptık ve maalesef yapım aşamalarının resmini çekmeyi unutmuşşuz. Sırf bu yüzden bir tane daha yapıp, adım adım resimlerini çekeceğiz. Hazır yapılmışken de benim mutfağıma asarım artık :)








7 Şubat 2012 Salı

Açma halkalarından çanta resimli anlatım (geri dönüşüm projemin devamı)



Bir kaç gün önce yayınladığım geri dönüşüm projem nihayet bitti. Aslında yapması zor olduğundan veya uzun sürdüğünden dolayı değil bu kadar gecikmesi. Son günlerde yine boş vakit bulamamış olmam, vakit bulduğumda ise tığımı elime alacak halim kalmamış olmasından bu kadar uzun sürdü. Ama nihayet bitti, bizim genç kız adayının bayıldı yeni çantasına. Hatta "Bundan sonra asitli içecekler yasağını kaldırırsan daha fazla açma halkası biriktiririz, daha fazla açma halkası biriktirirsek daha değişik şeyler yapabilirsin" gibi müthiş bir fikir gelmiş aklına.



Yapılış


Gerçi daha önce yayınladığım yazımda ilk aşamalarını göstermiştim, ama bu sefer ailemizin fotoğrafcısı kardeşim tarafından çekilen fotoğraflarla tekrar baştan yayınlıyorum. Kardeşimin çektiği resimlerin çekimi de açısı da daha iyi, umarım anlatımı da bu kadar iyi olur. Çantanın bitmiş halini kardeşim gitmeden yetiştiremediğim için sonuç resimleri yine bana ait.




Açma halkalarını düzgün yüzleri bir birine bakacak şekilde üst üste koydum
Kalın tarafını sık iğne ile bir birine tuturdum.

Geniş tarafları bir öncekinin dar kısmının arkasında kalacak şekilde iki tane daha yerleştirdim.
Ve ilk ikisinin dar kısımların ve son ikinin geniş kısımlarının birlikte olarak içinden tığımı geçirdim ve sık iğne ile bir birene bağlayarak 34 halkalık bir şerit oluşturdum.



Açma halkaları çektirerek yan yana iki düz sıra haline getirdim.


Ön ve arkası için halkaların etrafından trabzan geçtim. Ve daha sonra bunları bir birine diktim.





Tabanı daha sağlam olsun diye halkaları doğrudan trabzanların arasına sık iğne ile ördüm.





Yan duvarındaki kalpleri iki tane konserve kutusunun açma halkasını küçük delikleri üst üste gelecek şekilde koyup sık iğne ile etrafını ördüm. Ortada birleştiği yerde iki halkaya da ayrı ayrı batıp ipimi tığıma doladım ve bir kerede çektim.




Ön taraftaki yoncaları aynı kalplerin sisteminde yaptım, bu sefer iki yerine üç halka kullanarak.







Askısını tek zincir çekip içine 4 sık iğneyi tek seferde çekerek yaptım







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...