Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

3 Mart 2012 Cumartesi

konserve ve süt kutularından mutfak organizer

Bunlar da benim mutfağım için yaptığımız organizerler. Yapım aşamalarının resimlerini çekemedim ama sözlü anlatmaya çalışacağım.





Yapılışı:

Süt kutularını istediğimiz ölçülerde kestik.
Tuvalet kağıtlarını her katını ayırıp buruşturduk.
Tahta tutkalı, mısır nişastası ve boyayı karıştırdık, fırça ile sürülebilecek kıvama gelmesi için bir kaç damla su ilave ettik .
İlk önce boyalı tutkal karışımı sürdük, üzerine tuvalet kağıdının buruşturulmuş bir katını yapıştırdık ve tekrar bir kat boyalı tutkal geçtik. Bu işlemi konservelerin veya süt kutuların her tarafını kaplayana kadar devam ettik.
Kuruduktan sonra üzerine soğuk seramik ile yaptığımız kurdela ve kelebeklerle süsledik.

1 Mart 2012 Perşembe

sopalı kek



Bir gün öncesinden yapılıp kalan kekleri değerlendirme çalışması yaptım. Daha önce bir amerikan sitesinde görmüştüm galiba ama sitenin adını hatırlamıyorum. Sopalı keklerin gerçek adını da bilmediğim için aratamadım. Kek pişirip ufalıyordu ve üzerine süreceği malzemeyi içine karıştırıyordu diye kalmış aklımda, bende bu fikirden yolla çıkarak sopalı kek yaptım kendi usulümce. Çocukların çok hoşuna gitti sopalı şeker gibi kek yemesi, hatta okula götürdüklerinden arkadaşlarına da dağıtmışlar ve çok beğenilmiş. Anlaşılan o ki ben bunu sık sık yapacağım, meyvalısı nasıl olur denesem mi acaba?




Malzeme:

Önceden hazırlnamış kek
1 büyük fincan pudra şekeri
4 yemek kaşığı süt
1,5 yemekkaşığı tereyağ
1/4 çay kaşığı tuz
1 kalıp eritmelik çikolata

Yapılış:

Pudra şekerinin içine süt, tereyağ ve tuzu ilave edip koyu bir sıvı haline gelene kadar çırptım. Keki küçük küçük parçalara böldüm. Hazırladığım karışımı ilave edip yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurdum. Küçük toplar yapıp ortasına sopalarımı batırdım ve yarım saat derin dondurucuya koydum. 2 saat sonra au-bain-marie usulü erittiğim çikolatanın içine batırıp, tekrar yarım saat derin dondurucuya koydum. Bir kısmını da sade bıraktım. Ama iki türlü de güzel oldu, bir daha yapmaya değer.




















28 Şubat 2012 Salı

yeşil pilav ve kuzu bonfile

Pilavı et suyu ile yapmak yerine daha önce haşladığım ıspanakların suyu ile yaptım ve çocukların çok hoşuna gitti. Fındık kurdum hiç itirazsız tabağına doldurduklarımın hepsini bitirdi. Ispanağın kendisini koyduğumda tabak bitene kadar neler çekmiştik. Şimdi sevmediği diğer sebzeleri nasıl gizleden yedirebilirim ve pilavları başka hangi renklerde yapabilirim onları deneyeceğim.
Yapılış:

Et

1 kg bonfile

Marinat:
1 bardak zeytinyağı
1/2 bardak süt
1 kahve kaşığı Reyhan (basilicum)
1 kahve kaşığı tarhun otu (dragon)
1 kahve kaşığı mercanköşk (marjolein)
1 kahve kaşığı  biberiye (rozemarijn)
1 kahve kaşığı keklikotu (oregano)
1 kahve kaşığı arnavut biberi (cayenne)
1 çay kaşığı zencefil (gember)
2-3 diş dövülmüş sarımsak 
1/2 kahve kaşığı toz şeker

İlk önce marinatı etin her tarafına sürüp, 2 saat çekmesini bekledim.
Tavanın içine bir kaşık tereyağ attıp iyice kızdırdım. Et fırında kurumaması için eti kızgın tavaya koyup hızlı hızlı çevirerek her tarafını kızarttım. Sonra fırın tepsisine yerleştirip 2 saat 170 derecede pişirdim.

Pilav:

Daha önceden haşladığım ıspanakların suyunu atmamıştım pilavı yaparken etsuyu yerine onu kullandım. Hem bol vitaminli, hem renkli oldu pilavım. Ispanakları haşlarken içine tuz, karabiber, defne yaprağı, reyhan koyarak haşlamıştım. Suyunun bu kadar yeşil olması  normal kaynaması gerekenden biraz fazla kaynattığım ve ıspanakların bazılarının iyice erimiş olmasından kaynaklanıyor. 



27 Şubat 2012 Pazartesi

Çikolata parçalı esmer kek





Yapılışı:


4 yumurta ile 1 su bardağı esmer şekeri, şekerler iyice eriyene kadar çırptım.
Yumurta ve şeker karışımına 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı süt ilave edip köpürene kadar çırptım.
2 su bardağı unu yavaş yavaş çırparak ilave ettim.
1 paket kabartma tozu ilave edttim. Ve hepsi karışana kadar çırptım.


İçine göz kararı çikolata damlacıklar attım.



Silikon kalıba döktüğüm için yağlama ve unlamaya gerek yok. 40 dakika 160° ısıtılmış fırında üfletmeli olarak pişirdim


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...