Pilavı et suyu ile yapmak yerine daha önce haşladığım ıspanakların suyu ile yaptım ve çocukların çok hoşuna gitti. Fındık kurdum hiç itirazsız tabağına doldurduklarımın hepsini bitirdi. Ispanağın kendisini koyduğumda tabak bitene kadar neler çekmiştik. Şimdi sevmediği diğer sebzeleri nasıl gizleden yedirebilirim ve pilavları başka hangi renklerde yapabilirim onları deneyeceğim.
Yapılış:
Et
1 kg bonfile
Marinat:
1 bardak zeytinyağı
1/2 bardak süt
1 kahve kaşığı Reyhan (basilicum)
1 kahve kaşığı tarhun otu (dragon)
1 kahve kaşığı mercanköşk (marjolein)
1 kahve kaşığı biberiye (rozemarijn)
1 kahve kaşığı keklikotu (oregano)
1 kahve kaşığı arnavut biberi (cayenne)
1 çay kaşığı zencefil (gember)
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1/2 kahve kaşığı toz şeker
İlk önce marinatı etin her tarafına sürüp, 2 saat çekmesini bekledim.
Tavanın içine bir kaşık tereyağ attıp iyice kızdırdım. Et fırında kurumaması için eti kızgın tavaya koyup hızlı hızlı çevirerek her tarafını kızarttım. Sonra fırın tepsisine yerleştirip 2 saat 170 derecede pişirdim.
Pilav:
Daha önceden haşladığım ıspanakların suyunu atmamıştım pilavı yaparken etsuyu yerine onu kullandım. Hem bol vitaminli, hem renkli oldu pilavım. Ispanakları haşlarken içine tuz, karabiber, defne yaprağı, reyhan koyarak haşlamıştım. Suyunun bu kadar yeşil olması normal kaynaması gerekenden biraz fazla kaynattığım ve ıspanakların bazılarının iyice erimiş olmasından kaynaklanıyor.