Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

29 Mayıs 2012 Salı

Pastalarim

Son haftalarda bloguma pek vakit ayıramıyorum. Aslında paylaşacak çok şeyler biriktirdim, ama vakitsizlikten bloga koyamadım. İlk olarak pastalarımdan başlayayım, daha sonra evyapımı pralinlerimi ve soğuk seramik güllerimi de yayınlayacağım. 

Son günlerde harıl harıl pasta siparişi yetiştirmeye çalışıyorum. Ekim ayında kızıma yaptığım pasta ile başladı herşey. Kızımın pastasının resmini facebookda paylaşmıştım. Geçenlerde arkadaşımın aklına gelmiş ve çocuğunun doğumgünü için bir pasta yapmamı istedi. Orada tadına bakmış başka bir arkadaş, kendi doğumgününe pasta siparişi verdi derken siparişlerim çoğaldı. Üstelik bu pastacılık işi de çok hoşuma gitti. Ama maalesef şimdiye kadar yaptığım sipariş pastaların resimlerini çekmeyi unutmuşum. Bundan sonra yapacaklarımın çekerim artık. 

Denemek için yaptığım ilk kremşantili pasta da öğrendiğim bir şey var: sıcak hava ve kremşanti bir arada olmuyormuş. Kremşantimi buzlukta biraz dondurmuş ve pastamı biraz buzdolabında bekletmiş olmama rağmen daha şekil verirken erimeye başladı, ama yine de tadı çok beğenildi.


İçi vanilya kremalı, kremşantili pastam

Bu da pastacılık maceramın başlama sebebi, kızımın cadılar bayramı (haloween) temalı doğumgünü için yaptığım pasta



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...