Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

18 Nisan 2012 Çarşamba

Gazete kağıdından sepet



Posta kutumu doldurup taşıran reklamları ve gazeteleri atmakla bitiremedim, kullanmaya karar verdim. Açık raflarımın daha derli toplu görünmesi için uygun ölçüde sepet arıyorum ne zamandır. Atmak için biriken dergi ve gazeteleri görünce bir zamanlar okuduğum birşey geldi aklıma. Gazeteleri dolayıp sepet yapıyorlardı, çok da hoşuma gitmişti. Gazetemiz var, dergimiz var, iki tane çok hevesli bıcırığımız var ne duruyoruz sepet yapsak ya dedik ve başladık. İlk defa yapmanın acemiliği, üç elin bir birine dolanması, kızların yorulup kaçması sonucu biraz çarpık oldu ama ilk defa için fena değil sanki.



Yapılış:
Gazeteyi ortadan ikiye kestik

Tekrar ortadan ikiye katladık ve kestik



Bu şekilde elde ettiğimiz şeritleri, çöpşiş sopası yardımıyla ince rulolar haline getirdik ve uçlarını tutkalladık. (Fındıkkurdumun yaptığı gibi rulonun yarısında sopayı çekmeyi unutmayın sakın, sonradan içinden çıkarması çok zor oluyor)



Önce iki tane ruloyu dikine yan yana koyup bir tanesini yatay olarak birincini altından ikincinin üstünden  geçirdik. 4. ruloyu 3. rulonun tersinden geçirdik. Yani birincinin üstünden ikincinin altından.
5. ci tekrar dikey olarak bu sefer 3. ve 4. nün altından ve üstünden geçirdik. Bu şekilde  tabanı istediğimiz boya gelene kadar devam ettik. Rulolar kayıp araları açılmasın diye mandal ile tutturduk. 


Sepetin üst kısmına geçmek için daha uzun rulolara ihtiyacımız olduğundan rulonun sivri olan ucuna tutkal sürüp öbür rulonun içine doğru soktuk. Tutkalın biraz kurumasını bekledik.




Tabanın son sırasında altta kalanları yukarı kıvırdık ve uzattığımız ruloyu başlangıçta uc kısmını 1 cm açıkta bırakacak şekilde tüm yukarı kıvırdığımız rulolara tutkalladık.  Ruloyu köşeye gelince köşenin şeklinde bükerek sepetin etrafından geçirdik ilk başladığımız noktada tekrar tutkalladık. Kaymasın diye mandallarla tutturduk. İkinci sırada tabanda yaptığımız gibi bir önceki rulonun altan geçirdiğimizi üstten, üsten geçirdiklerimizi alttan geçirdik. Bu şekilde istediğimiz yüksekliğe gelene kadar devam ettik.






Son sırada kalan uçların hepsi aynı boya gelecek şekilde kestik ve duruşlarına göre içe veya dışa katlayıp tutkalladık. İçte duranları dışa, dıştakileri içe yapıştırdık. Tutkal kuruyana kadar açılmaması için mandal ile tutturduk.




Son olarak da boyadık. 2 kat boyamakta fayda var, yoksa kuruduktan sonra alacalı oluyor.

17 Nisan 2012 Salı

pratik çikolatalı kurabiye

Çocukların çok sevdiği ve yapması çok kolay ve çabuk olan bir kurabiye.



Malzeme:

200 gr un
125 gr tereyağ
75 gr toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 fincan çikolata damlaları (veya rendelenmiş çikolata)

Yapılış:

Un, şeker, vanilya şekeri ve çikolataları karıştırdım. İçine yağı parça parça ilave edip, fazla eritmeden yoğurdum.
Hamur yapışkan bir top haline geldiğinde, parçalar koparıp top halinde tepsiye yerleştirdim. Ve elimle biraz yatsıltım.
Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika hafif kahverengileşene kadar pişirdim.
Fırından çıktıktan sonra soğumasını beklemem gerekirdi, ama evde ki kurabiye canavarları izin vermedi.

16 Nisan 2012 Pazartesi

Kahvaltılık cupcakeler

Evde zeytini sevmeyen, peyniri mümkünse yemeyen, salam ile pek arası olmayan ama cupcakelere bayılan bir fındıkkurdunuz varsa, bir anne olarak ne yaparsınız? Tabi ki kahvaltılık cupcake yaparsınız ve fındıkkurdunuz asla yemem dediği herşeyi bayıla bayıla yer.


Malzeme:

1 kase rendelenmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
1 kase rendelenmiş salam
3 yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Yumurtaları, zeytin yağı ve yoğurdu çırptım. Sonra içine peynir, zeytin ezmesi ve salamı ilave ettim ve tekrar çırptım. Son olarak un ve mayayı ilave ettim koyu akıcı bir hamur haline gelene kadar karıştırdım. Biraz beklettim. Bu arada fırınım 150 derecede ısıttım ve cupcake kalıplarımı hazırladım. Hamuru kalıplara döktüm ve 35 dakika pişirdim.

15 Nisan 2012 Pazar

Su şişesinden kahvaltı gevreği saklamakabı

Kahvaltı gevreği saklamakabı yaptık kızlarımla birlikte. Mutfağımızda ki diğer organizerler ile uyumlu olsun diye yine aynı teknikte yaptık. Tek fark kızların arada kurumasını beklecek sabırları yoktu, hepsi hemen bir günde bitsin istediler. Sonuç kabarık yerleri aydınlatırken açık boya çok fazla dağıldı ve iki renk bir birine karıştı. Gerçi bu da fena olmadı, farklı bir hava kattı. Tam ortasına da şerit halinde açıklık bıraktık ki içinde ne olduğu ve ne kadar kaldığı rahatlıkla görülsün. Yapım aşamalarını daha önce de yayınladığım için burada tekrar yazmadım, ama isteyenler için altta link veriyorum.


Malzemeler:

5 litrelik su şişesi
tutkal
nişasta
boya 

  



Yapılışı:

Aynı teknikte yapılan diğer organizerler:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...