Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

9 Mart 2012 Cuma

Fındıkkurdumdan cupcakeler

"Ben 6 yaşındayım, artık kocaman oldum" diyen fındıkkurdum dün gerçekten büyüdüğünü ıspatladı. Mutfakta neler oluyor adlı okulprojesi için kendi seçtiği bir yemeği yapıp, resimlerini çekmesi ve daha sonra resimler yardımcılığıyla sınıfta anlatması gerekiyordu. Tabi fındıkkurdumun yemek ile arası "çook iyi" olduğundan aklına ilk gelen cupcake yapmak oldu.
Daha okumaya yeni yeni başladığından tarifi okuyarak yapamadı, ben söyledim o malzemeleri buldu. Ölçümlerde de yardımcı oldum ve fırına vermesini de ben yaptım. Geri kalan herşeyi kendisi yaptı.
Çok da lezzetli oldu. Gerçi ilk yaptıkları okul için diye mis gibi kokusu gelmesine rağmen bize dokundurmadı ama ceza olarak bizim için bir daha yaptırdık :) Bizimkiler kremasız oldu.
Yatmaya giderken bundan sonra balerin polis olmaktan vazgeçtiğini, artık balerin aşçı olmak istediğini söylemesi de bu projeden ne kadar keyif aldığını gösteriyor. 

Kalıptan çıkardıktan sonra ki halini çekmeyi unuttum :(

Bunlar da bize yaptıkları


Malzemeler

Cupcake:
250gr yağ
250gr toz şeker
250gr kendinden kabar un
4 yumurta
1 paket vanilya şekeri
6 yemek kaşığı süt

Krema:

250gr pudra şeker
1 kahve kaşığı yağ (tepeleme )
4 yemek kaşığı süt
az gıda boyası

Yapılışı:

Cupcake:
Yağı, toz şekeri ve vanilya şekerini mikserde kremamsı bir karışım haline gelene kadar çırptı. 
Teker teker yumurtaları içine kırıp karıştırdı.
Son olarak da süt ve unu ilave edip yumuşak bir hamur haline getirdi.
Kalıplara döktü ve 20 dakika 200 derecede fırına verdik.

Krema:
Cupcakelerin fırından çıkmasına 5 dakika kala pudra şekerini, yağı ve sütü küçük bir tencereye koydu içine gıda boyasını kattı.
Kaynayana kadar karıştırdı, kaynamaya başlayınca ocaktan aldı.
Cupcakeler fırından çıkıp ılıdıktan sonra kaynarlığı gitmiş ama hala sıcak olan kremayı üzerlerine sürdü ve soğumaya bıraktı.













7 Mart 2012 Çarşamba

Açma halkalarından yeni tasarımlar

Daha önce açma halkalarından yaptığım çantayı yayınlamıştım, dün akşam kızım çatası ile takım olacak kütüphane kartını ve parasını koymak için çüzdan istedi. Şansıma yine açma halkaları birikmişti  (kızımın çantasını gören herkes biriktirmeye yardımcı oluyor zaten).
Fındık kurdum da "Hazır başlamışken tacım kullaklarımın arkasını yara yapıyor bana açma halkalarından saç bandı yaparmısın" dedi. Baktım kendimi kaptırmış gidiyorum, hemen bir saçlastiği buldum ve  üstüne çiçek ördüm. Bu da kızlara benden süpriz olsun.
Derken bir tane de spiral çanta öreyim diye başladım ama o bitmeden gün bitti. Artık spiral çantanın resimlerini de başka bir gün yayınlarım.
Bu arada blogum için hep kızlarımı model olarak kullanıyor olmamı panterimiz biraz kıskanmış galiba. Resimleri çekerken sürekli etrafımda dolanıyordu, baktı oralı olmuyorum tam çekerken geçti oturdu resmin ortasına. Bari onun resmini de yayınlayayım ki kavga çıkmasın :)










4 Mart 2012 Pazar

Eskilerden kalmalar 2

Baktım son zamanlarda hep beannie tarzı bere örmüşüm, blogumu görenler "hep kolaya kaçmış" demesinler diye eskileri çıkarttım ortaya :)



Bu annem ile ortak yapım 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...