Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

4 Haziran 2012 Pazartesi

Evyapımı pralinlerim

Uzun süredir pralin yapmayı denemek istiyordum, ama bir türlü cesaret edemiyordum. Çok zor birşeymiş gibi geliyordu hep. Geçenlerde cesaretimi toplayıp denedim ve korktuğum kadar zor olmadığını fark ettim. 
En zor kısmı pralinleri sertleşene kadar ev halkından gizleye bilmek. 


10 adet praline için
Malzeme:

100 gr çikolata 
20 ml kaymak
(moka tadı için kahve)

Yapılışı :

Çikolatanın 48 gramını ayırıp rendeledim. Kaymağı önce kaynatıp, sonra çikolata rendelerinin üzerine döküp, çikolataları  eriyene kadar karıştırdım. Arada bir karıştırarak buzdolabında koyu kıvama gelene kadar beklettim. Farklı lezetler için beyaz şekili pralinlerin içine beyaz çikolata, sütlü çikolata deniz kabuklarının içine sade hazırladım. Beyaz denizkabuklarının içine doldurmak için kaynattığım kaymağın içine iki çaykaşığı kahve koydum ve moka tadı oldu. 
Bu arada çikolataların geri kalanını bain marie usulü eritip, yarısını kalıba döktüm. Fazlalıklarını spatula ile sıyırdım. Kalıbın her tarafı çikolata ile kaplandıktan sonra, buzdolabında sertleşmesini bekledim. 
Kalıpda ki sertleşdikten sonra, kaymak ile erittiğim çikolatayı kalıbın içine döktüm ve erittiğimin diğer yarısını da üstüne döktüm. Tekrar fazlalıklarını spatula ile sıyırdım. 
İki saat buzdolabında beklettip iyice sertleştikten sonra evhalkının onayına sundum. Veee...
Çooook beğenildi. 











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...