Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

25 Şubat 2012 Cumartesi

fırfırlı atkı ve bere


Evde ki herkese birer ikişer atkı  ve bere ördükten sonra, kışın resmen sonuna gelmeden nihayet sıra bana geldi.   Geçen gün bir yün buldum, çok hoşuma gitti kızlara birşeyler yaparım diye aldım. Ama kızların ikisine de beğendiremeyince bütün kışı atkısız ve beresiz geçirdiğim geldi aklıma ve bu sefer kendime birşeyler yapmaya karar verdim. Bu yünü ilk defa kullandığım için atkıyı yaparken başta biraz zorlandım, ama nasıl yapacağımı bulduktan sonra çok çabuk ilerledi.




Yapılış:

Atkı:


file yünü önce açtırdım




Tığımı üst kısmına batıp, tığımın üstüne ilmek aldım. Az ilerisine  tekrar batıp tekrar ilmek aldım. İkinci aldığım ilmeği sık iğne örer gibi birincinin içinden geçirdim. 
Bir önce ki resimde yaptığım sık iğneyi tığımda beklettim ve aynı işlemi tığımda bekleyen 6 ilmek olana kadar devam ettim.
6 tane olduktan sonra bir daha batıp ilmek aldım ve bu sefer hepsinin birden içinden geçirdim. 3 sık iğne yaptıktan sonra tekrar baştan başladım. Boynuma 3 defa dolandıktan sonra biraz sarkacak boya kadar devam ettim.

Bere:

Bu sefer yünü açtırmadan kullandım. 
1. sıra: bir zincir çekip içine 10 trabzan çektim.
2. sıra: her deliğe 2 trabzan çekerek turu tamamladım.
3-5. sıra: ilk deliğe 2 trabzan sonra ki 2 deliğe 1 trabzan çektim, sıra sonuna kadar tekrarladım
6. sıra: ilk deliğe 2 sonra ki 6 deliğe 1 trabzan çektim, sıra sonun kadar tekrarladım
7.-10.sıra: her deliğe bir trabzan çektim, ama bir soldan sağa doğru gittim. Yani başladığım noktadan ileri gitmek yerine geri geri ördüm.

 


22 Şubat 2012 Çarşamba

kumaş defter kaplama

Geçen sene düzenlenen bir kermes için hazırladığım kumaş kaplı defterlerin resimleri geçti bugün tesadüfen elime. Bunları yapmaktan çok zevk almıştım ve tekrardan yapmaya karar verdim.  Yapımı çok basit olmasına rağmen sonuç çok hoş oluyor. Gerçi geçen sene yaptıklarım çok acemice olmuştu, ama bu arada el işlerinde de biraz deneyim kazandığıma göre daha iyi sonuçlar elde etmeyi umuyorum.










şehir fırsatları

Artık Türkiyede de en uygun kampanyaları ve fırsatları bir araya toplayan ve yaşadığınız şehire göre size sunan bir site var www.indirimlr.com.

Bu sitede yaşadığınız şehire göre % 90'a varan indirimlerle gezi, restoran, spa, masaj, lazer epilasyon veya alışveriş çekleri bulabilirsiniz. Her gün 1 ile 4 gün arasında geçerli olan farklı fırsatlar, kampanyalar sunuluyor.

Sizin yapmanız gereken şehir fırsatları sitelerine üye olmak ve hoşunuza giden bir teklif olduğunda ise verilen süre içinde satın almak.

Satın aldığınız kupon size mail veya sms olarak yollanıyor ve geçerlilik süresi içersinde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

20 Şubat 2012 Pazartesi

Beannie tarzı bere

Bu sefer de eşime bir bere örmeye karar verdim ve bu beni kızlarıma ördüğüm kazaklardan bile daha çok zorladı. Üstelik eşimin istediği sadece düz, başına sıkı sıkı geçecek beannie tarzında bir bereydi. Başlarken ondan kolay ne var hemen yaparım diye başlamış olmama rağmen, günlerce uğraştım, tam 15 defa söküp yeniden başladım ve sonunda başardım. Zorlayan tarafı başına tam oturması için üst kısımın sayısını tutturmak, onu bulduktan sonrası gerçekten çok basit, zaten hepsi sık iğne örülüyor.





Yapılışı:

1. sıra : tek bir zincir içine 10 tane sık iğne yaptım.
2. sıra : her deliğe 2 sık iğne yaptım
3. sıra : ilk deliğe 2 sık iğne sonra ki 2 deliğe tek sık iğne yaptım ve turu tamamlayana kadar tekrarladım
4. sıra : her deliğe 1 sık iğne yaptım
5. - 8. sıra : 3. ve 4. sırayı tekrarladım
9. sıra :  ilk deliğe 2 sık iğne sonra ki 7 deliğe tek sık iğne yaptım ve turu tamamlayana kadar tekrarladım
10. - 35. sıra : her deliğe 1 sık iğne yaptım
tabi bunlar benim eşim ölçüleri için 3. sıradan sonra kaç sıra aynı şekilde devam edip sonra 8 ilmekte bir artıracağınızı ne kadar genişlemesi gerektiğine göre ayarlamanız gerekiyor. Bundan sonra ben 25 sıra tek sık iğne yaptım, ama o da tabi ki ne kadar uzun olacağına bağlı.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...