Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun
28 Mart 2012 Çarşamba
Bu kışın son beresi
Artık havalar ısınmaya başladığına göre kış sezonunu kapattıyorum ve baharlıklara başlayacağım. Bu da bu kışın final beresi. Son yaptığım şapkanın örneğinde ördüm, şapka kenarı yapmak yerine lastık geçtim. Bittikten sonra içini dışına çevirdim ve bence bu şekilde daha da hoş oldu.
26 Mart 2012 Pazartesi
Ton balıklı kiş
Çok eskilerden kalma bir tarif geçti elime. Bir zamanlar hoşuma gitmiş ve not almışım belli ki, ama nasıl bir şeydi hatırlayamadığım için tek çare deneyip görmekti. Denedim, gördüm ve daha sık yapılacaklar listesine aldım. Biraz uğraştırıyor ama fındıkkurdum bile itirazsız yediğine göre, değer bence.
Malzemeler:
Tabanı için:
150 gr un
70 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı soğuk su
1/4 tatlı
kaşığı tuz
İçi için:
2 yumurta
20 cl kaymak
2 kutu ton balığı
200 gr rendelenmiş peynir
karabiber ve tuz
hardal
Yapılış:
Tabanı:
Unu tuz ile birlikte büyük bir kaba eledim.
Yağı parcalara kesip unun üzerine ilave ettim ve diğer malzemeler ile
karıştırdım.
Ortasına
bir cukur açıp içine soğuk suyu döktüm.
Iri kum taneleri kıvamına gelene kadar yoğurdum.
Hamuru 1 saat buzdolabında beklettim ve merdane ile fazla
inceltmeden açıp kek kalıbına yerleştirdim.
Bir kaç
yerine çatal ile batırdıktan sonra tekrar yarım saat buzdolabına koydum.
Hamurun
üstüne şişip şekli bozulmasın diye ağırlık koydum.
180
derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdim.
İçi:
Fırını 200 derecede ısıttım.
Yumurtaları çırptım, içine kaymağı, karabiber ve tuzu ilave
ettim ve karıştırdım.
Hazırlanmış tabana hardal sürdüm ve ton balıklarını yerleştirdim.
Üzerine hazırladığım yumurta karışımını döktüm.
Üstünü tamamen kapatacak şekilde rendelenmiş kaşar döktüm.
Fırında 30
dakika üstü altın sarısı olana kadar pişirdim.
Kek
kalıbında fazla bekletmeden çıkartmak gerekiyor yoksa altı ıslanıp dökülür.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)