Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

26 Mart 2012 Pazartesi

Ton balıklı kiş


Çok eskilerden kalma bir tarif geçti elime. Bir zamanlar hoşuma gitmiş ve not almışım belli ki, ama nasıl bir şeydi hatırlayamadığım için tek çare deneyip görmekti. Denedim, gördüm ve daha sık yapılacaklar listesine aldım. Biraz uğraştırıyor ama fındıkkurdum bile itirazsız yediğine göre, değer bence. 

 

Malzemeler:

Tabanı için:
150 gr un
70 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı soğuk su
1/4 tatlı  kaşığı tuz

İçi için:
2 yumurta
20 cl kaymak
2 kutu ton balığı
200 gr rendelenmiş peynir
karabiber ve tuz
hardal


Yapılış:

Tabanı:
Unu tuz ile birlikte büyük bir kaba eledim.
Yağı parcalara kesip unun üzerine ilave ettim ve diğer malzemeler ile karıştırdım.
Ortasına bir cukur açıp içine soğuk suyu döktüm.
Iri kum taneleri kıvamına gelene kadar yoğurdum.
Hamuru 1 saat buzdolabında beklettim ve merdane ile fazla inceltmeden açıp kek kalıbına yerleştirdim.
Bir kaç yerine çatal ile batırdıktan sonra tekrar yarım saat buzdolabına koydum.
Hamurun üstüne şişip şekli bozulmasın diye ağırlık koydum.
180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdim.

İçi:

Fırını 200 derecede ısıttım.
Yumurtaları çırptım, içine kaymağı, karabiber ve tuzu ilave ettim ve karıştırdım.
Hazırlanmış tabana hardal sürdüm ve ton balıklarını yerleştirdim.
Üzerine hazırladığım yumurta karışımını döktüm.
Üstünü tamamen kapatacak şekilde rendelenmiş kaşar döktüm.
Fırında 30 dakika üstü altın sarısı olana kadar pişirdim.
Kek kalıbında fazla bekletmeden çıkartmak gerekiyor yoksa altı ıslanıp dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...