Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

8 Nisan 2012 Pazar

Renkli sebze pastası

Fındıkkurdumun cupcakelerinden sonra, bu da büyük kızımın marifeti. 
Bugün büyük kızım ile fındıkkurdumun evde olmamasını fırsat bilip mutfakta yeni tatlar keşifine çıktık. Fikir ortak, yapımı kızıma ait bir sebzeli, kıymalı kekimsi birşey çıktı ortaya. Kızım yemeğin adını renkli sebze pastası koydu. Sonuç babamızın çok hoşuna gitti, daha sık yapılmak üzere not alındı. 





Malzeme:

500 gr brokoli
500 gr havuç
350 gr kıyma
300 gr mantar
500 gr ıspanak
tuz
kimyon
kekik
karabiber

4 yumurta
1/4 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu


Yapılış:

İlk önce kıymayı kekik, kimyon ve tuz ilave edip kavurup bir kaba aldı. Brokoli, ıspanak, havuç ve mantarı ayrı ayrı haşlayıp, tuz, karabiber ekleyip blenderden geçirdi. 
4 yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı çırptı. Un ve kabartma tozunu ilave edip kek hamuru kıvamına getirdi. Yağlayıp galeta unu ile kapladığı kek kalıbına önce hamurun yarısını döktü. 
Üstüne kat kat ıspanak, havuç, kıyma, mantar ve brokoliyi her tarafına eşit şekilde döktü. Ve üstlerini kalan hamur ile kapladı. 
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...