Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

18 Mayıs 2012 Cuma

Lokmed

Çok uzun zamandır bloguma yazı yazamıyordum, hazır anneler günü de yeni geçmişken, ilk yayınım annemin bir tarifi olsun istedim. Vereceğim tarifin adı lokmed, ama bu isim altında başka hiçbir yemektarifi kitabında veya sitesinde bulamazsınız bunu. Hatta lokmed kelimesinin anlamını da hiçbir yerde bulamazsınız. Çünkü lokmed, bizim aile içinde lokma ve annemin adının karışımından oluşmuş, annemin evde ki bayat ekmekleri değerlendirme ve çocukları sevindirme amaçlı yaptığı çok çabuk olan lokmamsı birşeyin adı. Gerçi çocukları sevindirmek için dedim ama çocuklar mı büyükler mi daha çok seviniyor orası da pek belli değil. İsteyene tatlı, isteyene acı, çok amaçlı pratik bir tarif.

İsteyene tatlı niyetine, pudra şeker ve çikolata soslu,
İsteyene yemek niyetine, sarımsaklı yoğurt ve acı biber soslu.


Malzeme:

yarım pide
ıslanacak kadar süt
3 yumurta
1 su bardağı un (kesin değil kontrol ederek koy )
1 silme kahve kaşığı karbonat
1 kahve kaşığı limonsuyu
kızartmak için bol sıvı yağ


Yapılışı:


Ekmekleri lokma lokma doğradık.


Sütü ekmeklerin üzerine azar azar gezdirerek ve karıştırarak hepsinin ıslanmasını sağladık.


 İyice karıştırıp 15-20 dakika beklettikten sonra tahta kaşıkla çırparcasına karıştırıp ekmekleri ezdirdik.


İçine 3 yumurta kırıp tekrar çırptık. 


Unu ilave ettik.

Karbonatı döktük.



Üzerine limonsuyunu dökerek karbonatın köpürmesini sağladık.


Unu önce yavaş yavaş sonra daha hızlı çırparak kaşıkla dökülebilecek gibi mücver kıvamına getirdik. 


İçinde rahat yüzecekleri kadar yağı kızdırdıktan sonra, tatlı kaşığı ile top şeklinde pişecek gibi yağın içine akıttık.


Bir tarafı iyice kızarana kadar çevirmeden pişirdik. Yeterince kızaranlar kendisi dönüyor. (dönmeyenleri çevirebilirsiniz.)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...