Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

26 Nisan 2012 Perşembe

sopalı kekler 2

Bu hafta kızların okullarında besledikleri tavşanın ameliyatı için para toplamak amacıyla gönüllü olan anneler kek, kurabiye yapacak, çocuklarda okulda satacaklardı. Ben de üç tane kek yapıp götürürüm, dilim dilim satarlar diyerekten gönüllü oldum. Sağolsun büyük kızım adımı listeye yazarken, birden aklına daha önce yaptığım sopalı kekler gelmiş ve kek yerine sopalı kek diye yazmış. Yani dün 150 tane sopalı kek yaptım sayesinde. Bu seferkinleri geçen yayınladığım sopalı keklerden biraz farklı yaptım, ama böylesi daha da çok beğenildi. Hatta öyle beğenildiki daha birinci tenefüsün başında standı yerleştirmeye başlarken hepsi bitti.





+/- 25 cakepop için malzeme:

kek:
250 g elenmiş kendinden kabaran un
250 g yağ( 440g eritilmiş yağ + 60g sıvı margarine)
250 g ince toz şeker
2 paket vanilya şekeri
4 yumurta
8 yemek kaşığı (= 90 ml) süt

krema:
130 g yağ
580 g elenmiş pudra şekeri
70 ml süt
1 çaykaşığı vanilya aroması

üstüne:
+/- 800g çikolata 
gümüş şeker boncuk
Yapılışı:

Süt hariç tüm kek malzemesini kaba koydum ve karıştırdım. Sütü ilave edip tekrar karıştırdım ve 20 dakika 190 derecede pişirdim. Kalıptan çıkarıp soğuttum.

Tüm krema malzemesini bir arada önce alçak seviyede daha sonra azar azar seviyeyi yükselterek yumuşak krem  haline gelene kadar çırptım. Biraz buzdolabında beklettim

Çatal ile keki un haline getirdim ve karıştıra karıştıra içine kremayı yedirdim. Bu karışımdan 4-5 cm çapında topcuklar yaptım. Ve sertleşmeleri için ilk önce 15 dakika buzluğa sonra 10 dakika buzdolabına koydum. Ertesi gün kaplıcaklarımı doğrudan buzdolabına koydum.

Çikolatanın 100g’ının ⅔ nü au bain marie usulü ısıttım, ocaktan aldıktan sonra kalan ⅓ ni ilave edip hepsi eriyene kadar karıştırdım. Önce çubukların ucunu çikolataya sonra topcuklara batırdım ve o şekilde sertleşmeleri için tekrar buzdolabına koydum.

Topcuklar sertleşince çikolatamı geri kalanını da au bain marie şeklinde ısıttım (parlaklığını kaybetmemesi için yine ⅔ au bain marie diğerini ocaktan aldıktan sonra ilave ettim ) Çikolatayı topcuklarımın kenarına değmeden içine sığacağı genişlikteki bir kaba aktardım ve fazla çevirip salamadan her tarafı çikolata olacak şekilde kapladım, bir tane de gümüş şeker boncukla süsledim. Fazla ısınmamaları için buzdolabından hepsini çıkarmadım. Kaplananları sertleşmesi için dik olarak birbirlerine değmeden buzdolabında beklettim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...