+/- 25 cakepop için malzeme:
kek:
250 g elenmiş kendinden kabaran un
250 g yağ( 440g eritilmiş yağ + 60g sıvı margarine)
250 g ince toz şeker
2 paket vanilya şekeri
4 yumurta
8 yemek kaşığı (= 90 ml) süt
krema:
130 g yağ
580 g elenmiş pudra şekeri
70 ml süt
1 çaykaşığı vanilya aroması
üstüne:
+/- 800g çikolata
gümüş şeker boncuk
Yapılışı:
Süt hariç tüm kek malzemesini kaba koydum ve karıştırdım. Sütü ilave edip tekrar karıştırdım ve 20 dakika 190 derecede pişirdim. Kalıptan çıkarıp soğuttum.
Tüm krema malzemesini bir arada önce alçak seviyede daha sonra azar azar seviyeyi yükselterek yumuşak krem haline gelene kadar çırptım. Biraz buzdolabında beklettim
Çatal ile keki un haline getirdim ve karıştıra karıştıra içine kremayı yedirdim. Bu karışımdan 4-5 cm çapında topcuklar yaptım. Ve sertleşmeleri için ilk önce 15 dakika buzluğa sonra 10 dakika buzdolabına koydum. Ertesi gün kaplıcaklarımı doğrudan buzdolabına koydum.
Çikolatanın 100g’ının ⅔ nü au bain marie usulü ısıttım, ocaktan aldıktan sonra kalan ⅓ ni ilave edip hepsi eriyene kadar karıştırdım. Önce çubukların ucunu çikolataya sonra topcuklara batırdım ve o şekilde sertleşmeleri için tekrar buzdolabına koydum.
Topcuklar sertleşince çikolatamı geri kalanını da au bain marie şeklinde ısıttım (parlaklığını kaybetmemesi için yine ⅔ au bain marie diğerini ocaktan aldıktan sonra ilave ettim ) Çikolatayı topcuklarımın kenarına değmeden içine sığacağı genişlikteki bir kaba aktardım ve fazla çevirip salamadan her tarafı çikolata olacak şekilde kapladım, bir tane de gümüş şeker boncukla süsledim. Fazla ısınmamaları için buzdolabından hepsini çıkarmadım. Kaplananları sertleşmesi için dik olarak birbirlerine değmeden buzdolabında beklettim.
Yapılışı:
Süt hariç tüm kek malzemesini kaba koydum ve karıştırdım. Sütü ilave edip tekrar karıştırdım ve 20 dakika 190 derecede pişirdim. Kalıptan çıkarıp soğuttum.
Tüm krema malzemesini bir arada önce alçak seviyede daha sonra azar azar seviyeyi yükselterek yumuşak krem haline gelene kadar çırptım. Biraz buzdolabında beklettim
Çatal ile keki un haline getirdim ve karıştıra karıştıra içine kremayı yedirdim. Bu karışımdan 4-5 cm çapında topcuklar yaptım. Ve sertleşmeleri için ilk önce 15 dakika buzluğa sonra 10 dakika buzdolabına koydum. Ertesi gün kaplıcaklarımı doğrudan buzdolabına koydum.
Çikolatanın 100g’ının ⅔ nü au bain marie usulü ısıttım, ocaktan aldıktan sonra kalan ⅓ ni ilave edip hepsi eriyene kadar karıştırdım. Önce çubukların ucunu çikolataya sonra topcuklara batırdım ve o şekilde sertleşmeleri için tekrar buzdolabına koydum.
Topcuklar sertleşince çikolatamı geri kalanını da au bain marie şeklinde ısıttım (parlaklığını kaybetmemesi için yine ⅔ au bain marie diğerini ocaktan aldıktan sonra ilave ettim ) Çikolatayı topcuklarımın kenarına değmeden içine sığacağı genişlikteki bir kaba aktardım ve fazla çevirip salamadan her tarafı çikolata olacak şekilde kapladım, bir tane de gümüş şeker boncukla süsledim. Fazla ısınmamaları için buzdolabından hepsini çıkarmadım. Kaplananları sertleşmesi için dik olarak birbirlerine değmeden buzdolabında beklettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder