Yeni webshopum açıldı! Sizde buyrun

14 Nisan 2012 Cumartesi

Mutfak organizer resimli yapım aşamaları 2


Daha önce birinci aşamasını tamamlayıp kurumaya bıraktığım mutfak organizerının nihayet son aşamasını da tamamladım. İkinci üçüncü aşama diye ayırmaktansa hepsini bir kerede yayınlamak istedim. Bu yüzden biraz uzun sürdü, üstelik bu aşamada her işlem için boyanın kurumasını beklemem gerekti.

İlk aşamalarını görmek için mutfak organizer resimli yapım aşamaları 1
Alt kısmını biraz farklı yaptım. Tutkalkarışımına boyayı katmaktansa, önce tutkal ve nişastayı  sürdüm ve kağıtları yapıştırdım. Kurumaya bıraktım.
  
Kuruduktan sonra üst tarafı ile aynı renge gelecek şekilde boyadım. Ve yine kurumasını bekledim. 

Alt zemin kuruduktan sonra açık renkle fırçamı iyice yatay tutarak sadece kabarık olan yerleri boyadım. Ve tabiki ... kuruyana kadar bekledim.


Çilaladım ve son kuruma bekleyişine geçtim. 


Bıçaklarım için mıknatısı yerini belirleyip, deliklerini açtıktan sonra vida ile tutturdum.





Alt ve üst kısmını bir birine bağlamak için. Üst panonun alt tarafından ve tam karşısına gelecek şekilde alt panonun üst tarafından yan yana iki delik deldim. Teli ortası üst tarafdaki iki deliğin ortasına gelecek şekilde büktüm ve deliklerden geçirip kapattım.



Üzerini soğuk seramik ile süsledim ve mutfak organizerım kullanıma hazır.


12 Nisan 2012 Perşembe

Baharlık debardör

Havalar soğusa bile biz kelebekleri, çiçekleri getirdik bile.
Bu senenin bahar koleksiyonu açılışını fındıkkurduma baharlık debardör ile yaptım. Büyük ve küçük çiçeklerden oluşan, omuzlarında da kelebekleri olan şirin birşey oldu.



Yapılış:Çiçekler: (kelebekleri de büyük çiçek yapıp ortadan katladım, ortasını ip ile sarıp iki tane anten yaptım)

Üst kenar:

Alt kenarına 4 sıra sık iğne geçtim.





9 Nisan 2012 Pazartesi

Zpagetti yününden puf

Çok yüksek olduğu için kimsenin kullanmadığı bir yastığım vardı. Panterimiz kullansın diye sepetinin içine koydum, sepetinde yatmaz oldu. Ben de baktım olmayacak, etrafını zpagetti yünü ile trabzan çektim puf haline getirdim. Şimdi salonda duruyor, üstelik bu hali fındıkkurdumun da, panterin de çok hoşuna gitti.


8 Nisan 2012 Pazar

Renkli sebze pastası

Fındıkkurdumun cupcakelerinden sonra, bu da büyük kızımın marifeti. 
Bugün büyük kızım ile fındıkkurdumun evde olmamasını fırsat bilip mutfakta yeni tatlar keşifine çıktık. Fikir ortak, yapımı kızıma ait bir sebzeli, kıymalı kekimsi birşey çıktı ortaya. Kızım yemeğin adını renkli sebze pastası koydu. Sonuç babamızın çok hoşuna gitti, daha sık yapılmak üzere not alındı. 





Malzeme:

500 gr brokoli
500 gr havuç
350 gr kıyma
300 gr mantar
500 gr ıspanak
tuz
kimyon
kekik
karabiber

4 yumurta
1/4 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu


Yapılış:

İlk önce kıymayı kekik, kimyon ve tuz ilave edip kavurup bir kaba aldı. Brokoli, ıspanak, havuç ve mantarı ayrı ayrı haşlayıp, tuz, karabiber ekleyip blenderden geçirdi. 
4 yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı çırptı. Un ve kabartma tozunu ilave edip kek hamuru kıvamına getirdi. Yağlayıp galeta unu ile kapladığı kek kalıbına önce hamurun yarısını döktü. 
Üstüne kat kat ıspanak, havuç, kıyma, mantar ve brokoliyi her tarafına eşit şekilde döktü. Ve üstlerini kalan hamur ile kapladı. 
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdi.

28 Mart 2012 Çarşamba

Bu kışın son beresi

Artık havalar ısınmaya başladığına göre kış sezonunu kapattıyorum ve baharlıklara başlayacağım. Bu da bu kışın final beresi. Son yaptığım şapkanın örneğinde ördüm, şapka kenarı yapmak yerine lastık geçtim. Bittikten sonra içini dışına çevirdim ve bence bu şekilde daha da hoş oldu.


26 Mart 2012 Pazartesi

Ton balıklı kiş


Çok eskilerden kalma bir tarif geçti elime. Bir zamanlar hoşuma gitmiş ve not almışım belli ki, ama nasıl bir şeydi hatırlayamadığım için tek çare deneyip görmekti. Denedim, gördüm ve daha sık yapılacaklar listesine aldım. Biraz uğraştırıyor ama fındıkkurdum bile itirazsız yediğine göre, değer bence. 

 

Malzemeler:

Tabanı için:
150 gr un
70 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı soğuk su
1/4 tatlı  kaşığı tuz

İçi için:
2 yumurta
20 cl kaymak
2 kutu ton balığı
200 gr rendelenmiş peynir
karabiber ve tuz
hardal


Yapılış:

Tabanı:
Unu tuz ile birlikte büyük bir kaba eledim.
Yağı parcalara kesip unun üzerine ilave ettim ve diğer malzemeler ile karıştırdım.
Ortasına bir cukur açıp içine soğuk suyu döktüm.
Iri kum taneleri kıvamına gelene kadar yoğurdum.
Hamuru 1 saat buzdolabında beklettim ve merdane ile fazla inceltmeden açıp kek kalıbına yerleştirdim.
Bir kaç yerine çatal ile batırdıktan sonra tekrar yarım saat buzdolabına koydum.
Hamurun üstüne şişip şekli bozulmasın diye ağırlık koydum.
180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdim.

İçi:

Fırını 200 derecede ısıttım.
Yumurtaları çırptım, içine kaymağı, karabiber ve tuzu ilave ettim ve karıştırdım.
Hazırlanmış tabana hardal sürdüm ve ton balıklarını yerleştirdim.
Üzerine hazırladığım yumurta karışımını döktüm.
Üstünü tamamen kapatacak şekilde rendelenmiş kaşar döktüm.
Fırında 30 dakika üstü altın sarısı olana kadar pişirdim.
Kek kalıbında fazla bekletmeden çıkartmak gerekiyor yoksa altı ıslanıp dökülür.

22 Mart 2012 Perşembe

Ev yapımı pratik dondurma

Bir zaman önce Nigella Lawsonun programmında görmüştüm donmuş meyvalardan dondurma yapıldığını, ama denemeye fırsatım olmamıştı. Bugün buzlukta donmuş meyvaları görünce aklıma geldi ve denedim. Gerçekten de çok pratik ve çok lezzetli oldu.


Yapılışı:

500 gram donmuş böğürtlen, vişne ve frambuaz karışımı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt

Donmuş meyvaları, süt ve şekeri ilave ederek robotdan geçirdim. Ve servise hazır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...